Fullmåne i løvens tegn
09.02 – kl. 08:33

Vi er nå inne i en ny fullmåneperiode, og denne gangen plasserer solen seg i vannmannens tegn og månen i løven. Løven er knyttet til vår individualitet og selvrealisering, gjennom kreativitet og skaperglede.  Den viser til ungdommelige kraft, vitalitet og mot og er ofte den fødte leder. Den liker å bli sett, og tar derfor ofte stor plass i gruppen.

Den sårede løven derimot, er sky og tilbakeholden. Den er redd for og synes, og blir derfor ofte brennende inne med sitt potensiale, sin kreativitet og sine skapende evner.

Løven skal temme behovet for oppmerksomhet og beundring, og lære å gi plass til andre mennesker, samtidig som den skal finne sin styrke, sitt mot og sin kraft, til å ta frem sitt eget individuelle særpreg, sitt eget varemerke, for så å bli en leder styrt ut i fra hjerte og kjærlighetsevnen.

Solen er hersker i løvens tegn, og forbundet med hjertechakraet og hjertets kvaliteter. Den viser derfor til hvordan og hva vi utstråler. Med et lukket hjerte, kan man oppleves som litt tung, hvor man tynges av depresjon og manglende livsglede. Manglende livsglede kan også henge sammen med at man holder igjen sitt livspotensiale, og at man ikke finner sin plass blant venner og i gruppen.

Med et åpent hjerte derimot, vil man lettere se optimistisk på livet, og man vil få kontakt med en dypere indre glede. Løven er derfor knyttet til glede. Den litt barnlige sprudlende gleden som oppstår, når man får utfoldet seg selv gjennom kreativitet og skaperglede, og når man kjenner at man betyr noe for andre mennesker. Når man opplever gruppetilhørighet.

Det er selvfølgelig mange årsaker til at vi stenger av i våre hjerter, og dette er noe som kan vekkes til live og aktiveres under denne fullmånen. Ikke minst fordi Lykkepunktet plasserer seg forholdsvis nær månen når fullmånen kulminerer på sitt sterkeste.

Med lykkepunktet plassert i løvens tegn under denne begivenheten, kan det bli pirket i noen følelser knyttet til vår evne til å prestere, og det kan bli pirket ved følelser av ikke å bli gitt disse mulighetene. En slags avmaktsfølelse. Ved å meditere på disse energiene vil du kanskje derfor få en slags innsikt i hva som skal til, og hvordan du skal ta i bruk deg selv og din kreativitet.

Det spennende i denne sammenhengen, er at Uranus, som er hersker i vannmannen, står i en forbindelse til solen, som tilsier at det blir oss gitt noen muligheter under denne fullmånen. Denne forbindelsen kalles en kvintil, og er forbundet nettopp med løvens energier. Disse energiene forsøker å minne oss på vår individualitet og hva som er vårt særpreg, og hvordan vi kan vokse ved å ta dette i oss i bruk. Hvordan vi kan bruke vår kreativitet for å komme i gang. De vil kunne minne oss på hva som ER vårt særpreg.

Jeg avslutter derfor med mantraet til løven:

JEG ER DET. DET ER JEG

Kh
Siv Nancy

Ved vårjevndøgn starter vi opp med en nettkurs, hvor vi går i dybden av de 12 arketyper. 

Vil du vite mer:
https://hjertetstempel.no/en-reise-gjennom-astrologiens-vernden-nettkurs/