Zodiakens 12 stjernetegn

 

 

Hvert enkelt stjernetegn representerer ulike kvaliteter og beskriver våre delpersonligheter. Vi har alle hvert av tegnene plassert et eller annet sted i horoskopet vårt, og vi blir derfor alle berørt av de ulike temaene og deres arketypiske betydning. Noen tegn kjenner vi oss naturlig nok mer igjen i, og det gjelder i særdeleshet vårt soltegn og ascendanten.

Det enkelte tegn viser til ulike prøver og tester vi som enkeltmenneske går igjennom. Vi testes og vi testes, og da hvert enkelt tegn består av ulike bevissthetsnivåer, går vi rundene om igjen og om igjen, til vi har forstått våre lekser og bestått våre prøver.

Gjennom vår reise gjennom zodiakens 12 arketyper utvikler vi oss fra det mer primitive og dyriske til det mer selvbevisste menneske, for dernest til det mer åndelige og søkende.

 
 

Væren

Som et lite gnist av lys trer væren frem, det aller første tegnet i det astrologiske kalenderår. Det er hovedsete for våre tanker, ideer og impulser, og er derfor et mentalt tegn. For at nye tanker og ideer skal få se dagens lys, kreves det mye energi og en sterk vilje, hvilke er kvaliteter væren besitter.

Væren står derfor for en ny begynnelse.

 

Tyren

Det andre tegnet i dyrekretsen er tyren, som med sin tålmodighet og sanselige evner, elsker og se alt som er i vekst. Tyren er ikke den fødte lederen, men allikevel det tegnet som viser til gode og ofte de beste resultater. De er dyktige på å få ting manifestert, og det de bringer ut til verden er både bærekraftig og fruktbart.

Tyren står derfor for det som spirer, vokser og gror.

 

Tvillingen

Det neste tegnet er den noe ofte rastløse, nysgjerrige og vitebegjærlige tvillingen som med sin bevegelighet liker å være på farten. De er sosiale og lekne med en stor frihetstrang og elsker å tilegne seg kunnskap. En kunnskap de setter stor pris på å utveksle og dele med andre.

Tvillingen står derfor for kommunikasjon og formidling.

 

Krepsen

Vi har kommet til den hjemmekjære, omsorgsfulle, medfølende, og sensitive krepsen som er både inkluderende og ivaretagende i sin væremåte, og som gjerne prioriterer det familiære, samt hus og hjem framfor noe.

Krepsen gir liv til det fysiske, og står derfor for inkarnasjon.

 

Løven

Vi fortsetter med den lekne, fantasifulle, festglade og kreative løven, som elsker å stå på livets scene i kraft av seg selv, hvor den kan få stråle ut sin ungdommelige glans. Med sitt mot og sin styrke er den en inspirator for andre.

Løven ønsker å skape sitt eget selvuttrykk, og står derfor for vår personlighet.

 

Jomfruen

Vi beveger oss videre til den tjenestevillige, praktiske, analytiske og perfeksjonistiske jomfruen som med sin kritikerenergi og opptatthet av helse har som hensikt å rense ut i tanker, følelser og kroppen, vår sjels tempel.

Dette er tegnet for renselse og jomfrufødsel av en ny sjelsbevissthet.  

 

Vekten

Diplomati, høflighet og det å finne en balanse mellom det maskuline og det feminine, ying og yang, det ytre og det indre liv, er vektens tematikk. Det handler om å ta valg, og å skape harmoni mellom motsetninger.

Vekten står derfor for balanse, harmoni og likevekt.   

 

Skorpionen

Vi har kommet til det tegnet som gir oss muligheten til å sette oss selv fri. Fri fra våre selvskapte lenker som består av våre begjær og vår avhengighet etter det materielle, og som holder oss fast i materiens trelldom og slaveri.

Den fryktløse og dybdesøkende skorpionen beskriver vår psyke og står for forvandling og transformasjon.

 

Skytten

Veien fører oss videre til den søkende og nysgjerrige skytten, som med sin sterke rettferdighetssans er opptatt av å skape syntese mellom ulikheter. I sin søken, og med sin sterke intuisjon, er den opptatt av å finne mening, mål og retning i livet.

Skytten er tegnet for utdannelse, og står for visdom og økt bevissthet.

 

Steinbukken

Vi har nå kommet til den hardt arbeidende, ambisiøse og ansvarsfulle steinbukken, som gjennom disiplin og effektivitet er den som bidrar til lønnsomhet, og følgelig med evne til å skape trygghet. Steinbukken er den som leder an og hjelper sitt folk til å nå toppen, slik at de kan bli autoritær i eget liv.

Steinbukken står derfor for selvstendighet. 

 

Vannmannen

Fra det trygge til det mer opprørske og grensesprengende beveger vi oss videre inn i Vannmannens svære. Med evne til å tenke helhetlig er den opptatt av felleskapets best. Den søker å forene det individuelle med den universelle, mikrokosmos og makrokosmos.

Vannmannen tar for seg det som eksisterer utenfor tid og rom, og handler om det transpersonlige.

 

Fiskene

Vi har kommet til det aller siste tegnet som bringer oss inn i fantasiens og den visuelle verden. Som den drømmeren fiskene er, og med dens sterke tro og viten, gir den håp for det lengtende menneske. Fiskene er sensitive og grenseløse med en sterk innlevelsesevne som fører oss inn de udødeliges rike.

Vi har kommet til det tegnet som står for åndelighet og spiritualitet.