JUPITER OG MARS I TVILLINGEN 14.08.24 ✨

LØVENS FULLMÅNE 19.08.24 🌛

Det bygger seg opp til noen intense sterke spenninger.

✨✨✨

I dag møtes Jupiter og Mars eksakt i tvillingens tegn, og dette er et spenningsfylt møte som har bygget seg opp, og som kan føre til problemer med å komme til enighet. Disse energiene kan skape en nervøs og anspent situasjon, med manglende evne til å lytte, og hvor man holder sterk fast ved egne meninger.

Når Mars blir stående i en anspent posisjon i tvillingens tegn, vil den ofte føre til noen kverulerende og kranglevorne tendenser. Når Jupiter plasserer seg i en tilsvarende anspent posisjon, vil dens tendenser til overdrivelser kunne føre til usaklige argumentasjoner og en sterk mistillit. Jupiter står i tillegg svekket når den står plassert i tvillingen, hvilket betyr at noe man tidligere har vært overbevisst om kan komme til å rakne. Man kan ha dannet seg opp noen sterke meninger om et eller annet som holder på å briste, men i kampens hete forsøker man å holde fast ved gamle forestillinger og illusjoner. Det disse energiene forsøker, er å få oss til å åpne opp for en helt ny bevissthet.

Mars og Jupiter danner et anspent møte med blant annet Saturn. Mars i en disharmonisk forbindelse med Saturn kan føre til at man handler før man tenker, eller man kan føle at man møter på en del hindringer som kan skape noen frustrasjoner. Man kan bli stilt overfor et dilemma, skal / skal ikke, og hvis eventuelle handlinger ikke er godt nok gjennomtenkte, kan de få noe fatale konsekvenser.

Jupiters forbindelse med Saturn kan føre til at man blir stilt overfor noe moralske og etiske problemstillinger, hvor man faktisk velger å ta loven i egne hender. Man har sterke meninger om ting, og da kan man komme på kant med loven. Det gjelder og ikke å gi seg i kast med noe før de er godt nok gjennomtenkte.

Da Jupiter og Mars danner en opposisjon til månen denne dagen, kan de vekke sterke følelser. Når månen står i skyttens tegn, kan følelsene lett la seg blåses opp til uante proporsjoner. Man kan kjenne på et behov for å hevde seg, men da også månen danner en anspent forbindelse med Saturn, kan de gi seg utslag i tungsinn og depresjon. Månen i et anspent møte med Saturn kan vise til at man kan komme til å møte på manglende empati, varme og forståelse.

Solens energier forsøker å belyse noe i henhold til disse prøvelsene, og dersom man klarer å bruke energiene på en konstruktiv måte gjennom å være saklig, åpen og lyttende, vil man kunne oppleve en sterk healing via Chirons positive innflytelse. I motsatt fall vil disse energiene kunne skape en del problematiske situasjoner. Det kan derfor være lurt å være litt oppmerksom på dette, for det bygger seg opp til en meget sterk fullmåne den 19 august, som kan ses på som en slags forlengelse av det som skjer nå forut.

✨✨✨

FULLMÅNE 19.08.24 ✨

Solen i løven og månen i vannmannen

Den 19 august er det løvens fullmåne, hvor solen blir stående sammen med Merkur, mens månen plasserer seg i vannmannens tegn. Denne fullmånen kan bli meget intens, hvor det som allerede har vært nevnt om Mars og Jupiters utfordringer fortsetter. De blir stående i et såkalt T-kors, som er en anspent aspektforbindelse, som kan føre til en del spenning og frustrasjon. Det er viktig at man får Jupiter og mars til å spille på lag ved å være saklig og lyttende, for det handler om å klare å få til et godt samarbeid.

Venus blander seg inn i dette T-korset, og når Mars og Venus danner en konfliktfylt forbindelse med hverandre, kan man bli noe kald og likegyldig overfor andres tanker, meninger og følelser. Man kan bli altfor påståelig, hvor man mangler viljen totalt til å samarbeide. Venus står enn videre i jomfruens tegn hvor den står i sitt såkalte fall. Venus er kjærlighetsplaneten som forsøker å appellere til vår kjærlighetsevne, men når den står anspent aspektert i jomfruens tegn, kan den vise seg som kald og kynisk.

Venus og Jupiter i en anspent forbindelse med hverandre kan ytre seg i form av stormannsgalhet. Venus er ikke bare opptatt av kjærlighet, men også penger og verdier. Her forsøker Venus gjennom jomfruens kritiske øyne å få oss til å se på hva vi skal verdsette / ikke verdsette, og hva vi skal gi / ikke gi vår kjærlighet til. Det er gjennom disse prøvelsene at vi blant annet skal lære noen nye dybder av hva kjærlighet egentlig handler om.

Når det gjelder fullmånen den 19 august, så involverer også den seg i et T-kors. Solen blir stående sammen med Merkur, og det sies at jo nærmere solen står Merkur, desto vanskeligere vil man klare å se seg selv på en objektiv måte.

Merkur, solen og månen blir for øvrig stående i en anspent forbindelse med Uranus, og disse møtene er viktige, ettersom Uranus er hersker i vannmannen som månen plasserer seg i under den kommende fullmånen. Dette er energier som kan føre til uforutsigbarhet, nervøse spenninger og sterke følelsesutbrudd. Man kan bli veldig opprørsk, rebelsk, påståelig, urokkelig og sta, samt at dette er energier som kan føre med seg en del bekymringer. Det kan være lurt å veie sine ord nå en periode fremover, og passe på at man ikke kommer med falske løfter eller tomt prat, men at man forsøker å være saklig og ærlig.


✨
✨✨

TRANSFORMASJON OG HØYNING AV BEVISSTHETEN ✨

Det ligger også noen muligheter i disse energiene til å få transformert et gammelt fastlåst tankemønster, slik at bevisstheten kan løftes til helt nye nivåer. Dette ses i sammenheng med at Uranus danner et fint møte med Neptun og Pluto. Det er derfor viktig at man i denne tiden forsøker å disiplinere tankene, gjennom for eksempel meditasjon. Ved å ta kontroll over negative og destruktive tankemønstre, vil man kunne oppleve denne tiden som meget positiv, transformativ, ekspanderende og selverkjennende, noe som kan være at stor betydning for det vi har i vente høsten 2024. (Mer om det senere).

En fullmåneperiode varer i 7 dager. 3 dager før fullmånen anses å være en forberedende fase før fullmånen kulminerer på sitt sterkeste. De tre etterfølgende dager er integreringsfasen. 🙏💞


Kh
Siv Nancy