SOLEN I VEKTEN – indre harmoni og balanse. ☯️

Det er en fin tid til å la seg selv få fly på dragens vinger, som viser oss veien mot noen helt nye mål. 🪽

✨✨✨


Det er noen fine energier som utspiller seg på himmelen om dagen, og nå handler det om å la seg selv få lov til å fly på dragens vinger. Solen som i skrivende stund står ved overgangen mellom jomfruen og vektens tegn, danner en flott konfigurasjon på himmelen, en såkalt drage. En drage anses å være en av de mest positive aspektmønstrene, som viser til en bestemt retning knyttet til en større livsplan. Den involverer Uranus, Pluto og Neptun, tre kollektive planeter, og dette er noe som kan gi en indikasjon om at solen forsøker å belyse hvor vi som menneskehet er på vei. Solen som representerer dragens hale, beskriver hva vi trenger å legge bak oss for at utviklingen skal kunne gå sin gang. I tillegg står solen sammen med den sydlige noden som står plassert i vektens tegn, som beskriver det som hører fortiden til. På motsatt side står den nordlige noden, som er knyttet til det ukjente, og som forteller noe om hva som hører fremtiden til. Den nordlige noden står i værens tegn, det aller første tegnet i astrologien, som i seg selv står for nye begynnelser.

Det som er viktig når det kommer til nodene, er at man ikke drar med seg det negative som hører fortiden til inn i fremtiden. Hvis vi for eksempel drar med oss noen underlegne følelser og mindreverdighetskomplekser fra vektens tegn i den sydlige noden, kan vi komme til å håndtere væren på en destruktiv måte når vi strekker oss mot den nordlige noden. Dersom vi trekker med oss vektens positive kvaliteter inn i fremtiden derimot, vil vi bli i stand til å håndtere værens vilje, mot og handlekraft på en rettferdig og diplomatisk måte, og ut ifra viljen til det gode overfor andre mennesker.

Væren og vekten er knyttet til relasjonsaksen, og dette er energier som påvirker oss i våre nære menneskemøter, og i våre relasjoner generelt. Hvis vi tidligere har hatt tendenser til å la oss bli overkjørt av andre, eller til å la andre ta avgjørelser for oss, kan det være at vi nå skal lære å stå opp for oss selv. Samtidig må vi passe på at det ikke vipper over, for vi skal heller ikke overkjøre andre mennesker.

Nodeaksen mellom vekten og væren kan også aktivere noe i forhold til en gammel fred og krig problematikk, noe vi dessverre er vitne til i disse dager. Dersom man eksempelvis tidligere har opplevd nederlag i krig, og mistet sin følelse av verdighet, kan man negativt få behov for å kjempe tilbake på en destruktiv måte.

✨✨✨

DRAGENS FOKUS – Neptun – det indre liv ✨

Når det kommer til dragen gir den oss så absolutt noen muligheter, men det er opp til oss å gripe disse. Selv om det er et gunstig og harmonisk aspektmønster, er den også knyttet til en modningsprosess, og dette er meget interessant. I jomfruens tegn som solen holder på å forlate, har vi gjennom dens reise i dette tegnet vært gjennom en renselsesprosess. Vi har ideelt sett gjennom jomfruens kritiske øyne renset ut i gamle tanker og følelser, som har som har skapt blokkeringer i vårt energisystem, og som har stått i veien for vår videre utvikling og vekst. Gjennom denne renselsesprosessen har vi klargjort oss for en såkalt jomfrufødsel, sånn at en helt ny sjelsbevissthet kan bli født. Det er i jomfruens tegn vi går svanger med kristusbevisstheten, vår sjel, men det er i overgangen til vektens tegn at den ny bevisstheten blir født. Når det skjer, vil vi når vi solen beveger seg inn i vektens tegn ta noen helt andre og nye valg, for sjelen har en helt annen hensikt med våre liv, enn hva vår personlighet har.

Dragen peker i retning av Neptun, som er knyttet til det spirituelle og åndelige livet, og det er i dette tegnet vi får kontakt med vårt indre liv, vår sjel. For at sjelen skal få muligheten til å se dagens lys, må vi gi slipp på noe gammelt i oss selv. Når Pluto står plassert på den ene vingen til dragen, må man for at dragens skal kunne fly klare å gi slipp på noen gamle mønstre.

✨✨✨

DRAGENS VINGER – Pluto og Uranus ✨


Pluto står på 29 grader i steinbukkens tegn, og dette i seg selv innebærer avslutninger. (Alle planeter som står på 29 grader i et tegn, representerer en avslutning av et eller annet). Det er gamle rigide holdninger og fastgrodde vaner Pluto nå tar tak i for siste gang frem til 19 november, og vi vil i vår levetid ikke oppleve disse energiene igjen. På det kollektive plan røsker den opp i gamle samfunnsstrukturer som ikke vil fungere i den nye tiden.

På den andre vingen står Uranus i tyrens tegn, hvor den har sitt såkalte fall. Uranus som planet er knyttet til frigjøring, mens tyren på sin side er veldig opptatt av økonomi, penger og verdier. Uranus har med sitt fall hatt som hensikt å få oss til å frigjøre oss fra slaveriet etter å eie, for jo mer vi eier, jo mer vikler vi oss inn i materiens trelldom. Uranus i tyren forsøker derfor gjennom frigjøring og bidra til utvikling, som innebærer å vikle seg ut av våre drifter, begjær og vår eiesyke. Det vil resultere i at vi vil se nye muligheter i forhold til hvordan vi kan skape noe som er mer langsiktig og bærekraftig i vannmannens tidsalder.


Uranus som er knyttet til revolusjoner og nytekning var en tur innom tyrens tegn i 2018, men den landet ikke ordentlig i dette tegnet før 6. mars 2019. Under dens reise har vi kollektivt blitt utfordret innen økonomi og pengesaker, og jorden går nå gjennom noen uforutsigbare, overraskende og revolusjonerende endringer. Det bør her nevnes at en av tyrens positive egenskaper, er dens kjærlighet til jorden og dens ressurser.

Pluto og Uranus står begge plassert i to jordtegn, og sammen bidrar de til transformasjon og frigjørelse. Jordtengene kan ha tendenser til å holde fast ved det gamle, med de er også gode på å manifestere, slik at en ny tid på jorden kan blir født via det siste jordtegnet jomfruen. Men det gjenstår å se hva som må til for at det skal skje, for det er her våre frie valg kommer inn i bildet. Men en ting er sikkert, og det er at rent kollektivt ligger til rette for at vi sammen vil kunne gjennomgå en stor bevissthetsendring. Alle de kollektive planete skal nå skifte tegn, i tillegg til nodeaksen.


✨
✨✨


KOLLEKTIVE PLANETER SOM SKIFTER TEGN I 2025 / 2026
✨

Generasjonsplaneten Pluto skifter tegn og beveger seg inn i vannmannen for godt den 19. november 2024, og der vil den oppholde seg til 2043/44.

(Litt frem og tilbake mellom to tegn disse to årene på grunn av dens retrograde bevegelse).

Neptun beveger seg inn i værens tegn for et mindre opphold den 30. mars 2025, hvor den vil oppholde seg til 22. oktober 2025.

Den beveger seg for alvor inn i værens tegn for å bli der fra 26. januar 2026 frem til 2038/39.
(Litt frem og tilbake mellom to tegn disse to årene på grunn av dens retrograde bevegelse).

Dette er starten på en helt ny syklus, da væren representerer en helt ny start.

Uranus beveger seg inn i tvillingens tegn for en kortere visitt fra 8. juli til 8. november 2025.

Den beveger seg for godt inn i tvillingen de 26. april 2026, hvor den vil oppholde seg til 2032/33.

(Litt frem og tilbake mellom to tegn disse to årene på grunn av dens retrograde bevegelse).

I tillegg skal nodeaksen skifte tegn i begynnelsen av januar 2025 frem til sommeren 2026, hvorav den sydlige noden vil plassere seg i jomfruen, og den nordlige noden i fiskene.

Dette viser til at vi står i noen store kollektive endringer, som fortsetter ut neste år.

✨✨✨

Med disse ord ønsker jeg dere alle en lykkelig reise, og må vi lære av vektens tegn å ta de rette valgene, slik at det kan skapes fred og harmoni på Vår Jord. 💞

Kh

Siv Nancy