FULLMÅNE / EKLIPSE
SOLEN I SKORPIONEN – MÅNEN I TYREN ♏️ 🌕 ♉️

28.10.23 – kl. 22:24

Vi er nå inne i en ny fullmåneperiode, en såkalt eklipse / måneformørkelse. Det var en sterk solformørkelse under forrige nymåne, og det vi møtte da kulminerer mot denne fullmånen. I tillegg sies det at en formørkelsessesong har en langtidsvirkende effekt, som bringer med seg noe som kan sette dype spor. En slik eklipse som viser til avslutninger, har derfor en langt sterkere virkning på oss enn en vanlig ny- eller fullmåne.

Noen avslutninger kan oppleves som tøffere enn andre, for det innebærer gjerne at vi må gi slipp på noe, hvilket vi ikke alltid er like forberedt på. Og det er akkurat det disse energiene handler om når solen står i skorpionen og månen i tyrens tegn, hvor det kan oppleves som om det rokkes ved vår følelse av trygghet og stabilitet.

Solen i skorpionen tvinger oss til å møte våre skyggesider dersom det er nødvendig for videre utvikling og vekst, og når den belyser det som hører tyrens tematikk til, retter den søkelyset mot våre verdier. Tyren er opptatt av å skape gode verdier, men da den drives av sine drifter og begjær, kan den bli altfor fokusert på det materielle og sine personlige verdier. (Husk, vi har alle tyren i oss et eller annet sted).

Det man kan oppleve under innflytelse fra disse energiene er rystelser, for skorpionen er ikke alltid like nådig når den tvinger frem de endringene som må til som en forberedelse til noe nytt. Den kan også bringe frem ting vi har forsøkt å holde skjult både for oss selv og allmenheten, og det gjelder nær sagt alt hva vi begjærer av materielle goder og i forhold til vår nytelsessyke.


✨
✨✨

JUPITER I EN OPPOSISJON TIL MARS OG MERKUR – konflikter knyttet til tro

Det bygger seg opp til et møte mellom månen og Jupiter, et møte som kulminerer ca. 10 timer etter at fullmånen har nådd sitt sterkeste. Det kan blant annet bety at denne eklipseperioden kan bringe med seg noe som vekker mye følelser. I tillegg står Jupiter i tyren i en opposisjon med Mars og Merkur i skorpionen, og det er som om de blir stående ansikt til ansikt hvor de lurer på hvordan de skal få til et samarbeid. Det blir viktig i denne sammenhengen å nevne at Mars alltid er viktig når vi har med skorpionen å gjøre, ettersom den er sjelelig hersker i dette tegnet.

Disse energiene kan frembringe noen sterke og voldsomme stridigheter, som blant annet kan være knyttet til konflikter vedrørende tro og livssyn. Jupiter er også forbundet med alt som foregår over landegrenser, så det kan bli spennende å se hvordan de pågående krigene i verden vil forløpe seg fremover.

Når Merkur og Mars står sammen med hverandre slik de nå gjør, kan man få problemer med å komme til enighet. Med en sterk overbevisning, manglende evne til å lytte og med sterke meningsytringer, kan dette synes å bli en prøvelse nå. Men vi får håpe på det beste.

✨✨✨

MARS I SKORPIONEN – krigeren og ødeleggeren

Mars er som nevnt sjelelig hersker i skorpionen, hvor den ikke viser noen nåde. Mars er krigeren, mens den ofte maktsyke skorpionen er knyttet til transformasjon, død og dessverre også lidelse. Men betydningen av Mars som sjelelig hersker, er at den tar opp kampen med våre sterke drifter, begjær og vår eiesyke, slik at vi kan få mer kontakt med våre indre verdier. Det er kampen mellom personligheten og sjelen som utspiller seg i kampens hete, hvor målet er at personligheten skal falle i ydmykhet på kne for sjelen. Dersom sjelen vinner kampen vil en ny bevissthet vokse frem, representert gjennom Jupiter som månen holder på å inngå i et møte med. Jupiter er forbundet med overdrivelser og kan vekke mye følelser, men den er også knyttet til ekspansjon og økt bevissthet, og kan derfor bringe med seg en helt ny bevissthet som følge av skorpionens transformerende krefter.

✨✨✨

TALLET 5 OG 11

Det som slår meg er at solen og månen står på fem grader i henholdsvis skorpionen og tyrens tegn, og tallet fem symboliserer mennesket. Jupiter og Mars står på 11 grader, som anses å være et mestertall, og som er knyttet til begrepet karma. Men tallet 11 sies også å bringe med seg åndelig oppvåkning.

Tallet 11 representerer de to som forsøker å etablere en likevekt mellom det onde og det gode, mellom personlighet og sjel. Det er når det opprettes en likevekt mellom disse to søylene som tallet representerer, at vi kan få kontakt med en ny bevissthet. Nå kan ikke jeg mye om numerologi, så dette er en liten digresjon fra min side.


Vel, med disse ord ønsker jeg dere alle en riktig god helg, og må freden senke seg over menneskeheten. 💞Kh

Siv Nancy