VÆREN SIN FULLMÅNE

06.04.23

🌝

 

VI FEIRER PÅSKEFESTEN 🐣

 

Væren sin fullmåne er en av de tre viktigste gjennom året, hvorav tyrens og tvillingens fullmåne er de to andre. Disse tre fullmånene skal ses på som en sammenhengende begivenhet.

✨🌝✨

PÅSKEFESTEN – livet, døden og oppstandelse ✨

Værens fullmåne er forbundet med påsken, hvor vi feirer livet, døden og oppstandelsen. Væren er knyttet til ildets element, og det er i dette tegnet alt starter som en gnist av ild som blir tent. Det kreves imidlertid værens vilje, mot og handlekraft å våge å følge denne indre impulsen som starter som en ide eller tankeimpuls.


Væren er som vi forstår knyttet til det mentale tankeplan, våre ideers fødested. Det mentale består av det lavere mentale hvor alle våre kaotiske tankeforestillinger befinner seg, og det høyere mentale plan hvor sjelen hører hjemme. Vi må derfor bryte gjennom vårt tankekaos og våre vrangforestillinger for å få kontakt med vår sjelsbevissthet. Det er her væren har en særdeles viktig oppgave som det ildtegnet den er.

Mars er hersker i væren på det personlige plan, og mars er kjent for å være ganske så primitiv i sin adferd. Men mars har en oppgave i væren med sitt ildtemperament, og det er å brenne ut det som befinner seg på det lavere mentale plan, slik at vi kan få tilgang på vår sjelsbevissthet. Dette viser derfor til hvorfor væren som tegn er forbundet med PÅSKEN, og følgelig også hvorfor den er knyttet til livet, døden og oppstandelse. Når våre tanker blir opplyste vil sjelen bli vår veileder, og når vi blir mottagelig for impulser fra vår høyere bevissthet, vil våre ideer bære preg av noe pioneraktig. Det gamle går opp i flammer og legges dødt, slik at en ny bevissthet kan stige opp.

Det sies at vi under disse tre fullmånene gis lettere tilgang til vår sjelsbevissthet enn de øvrige, og at samarbeidet med den indre verden intensiveres. Det kan derfor være lurt å gjøre seg stille, åpen og mottagelig for disse energiene, for eksempel gjennom meditasjon.

✨🌝✨

 

FULLMÅNEN – kan vekke noen sårede følelser ✨

Under denne fullmånen plasserer solen seg sammen med Chiron, som representerer den sårede healeren. Her forsøker solen å belyse et eller annet som kan oppleves som sårt, som kan være knyttet til viljen, selvtilliten, pågangsmotet og handlekraften, eller mangel på sådan. Men sola står også sammen med Jupiter, som er knyttet til mening, mål og retning i livet. Disse sårene kan derfor relateres til noen såre følelser rundt dette med mangel på håp, mot, optimisme, selvtillit osv., hvor man ikke øyner å se egne fremtidsmuligheter. Hva er det så denne fullmånen forsøker å belyse i forhold til dette?

På motsatt side av solen, Chiron og Jupiter står månen i fredselskende vekten. Månen er forbundet med våre følelser, og alt som hører følelseslivet til er knyttet til vår fortid. Vekten kan ha en tendens til å føle seg underdanig, og da den kan være noe konfliktsky og redd for ikke å bli likt, viker den svært ofte unna eventuelle konfrontasjoner. Vekten er opptatt av likeverd, harmoni og balanse, men den mangler ofte værens vilje og mot til å bryte ut av dens frykt for ikke å bli verdsatt og likt, hvilket hindrer den i å bli et handlende menneske. Vekten trenger derfor å hente frem litt innsatsvilje og bestemme seg for å ta et valg, og våge å gå i gang. Dette er blant temaene som kan bli belyst under denne fullmånen.

Med disse ord ønsker jeg dere alle en riktig GOD FULLMÅNE og

GOD PÅSKE. 🐣🐇

Kh

Siv Nancy