Fullmåne og total måneformørkelse
16.05.22 – kl. 05:13

Vi feirer Wesak – Buddhas fødselsdag, oppvåkning og død

Det nærmer seg fullmåne, måneeklipse og den buddhiske feiringen Vesak. Denne fullmånen er en av de tre viktigste gjennom året, hvorav fullmånen i væren og tvillingen er de to andre.

Wesak feires til minne om Buddhas fødsel, oppvåkning og død, som alle disse tre hendelsene sies å ha skjedd på samme dato i tyrens tegn. Wesak feires rundt om i store deler av verden.

At denne begivenheten skjer i tyrens tegn, er ikke tilfeldig. Tyren er knyttet til våre verdier, begjær og materielle behov. Men Buddhas filosofi er at rikdom og luksus ikke er noen garanti for at vi skal oppleve lykke. Tvert imot kan de føre til en form for avhengighet og manglende frihet, dersom man gjør seg til slave av sine eiendeler. 

Fullmåne og måneeklipse – karmisk oppgjør og frigjøring

Under den kommende fullmåne er det en total måneformørkelse. Det som skjer er at jordkloden plasserer seg mellom sola og månen, og skygger for solens stråler. Månen kan da få et rødlig skjær.

En fullmåneperiode varer i ca. 6 dager. 2-3 dager i forkant som en forberedelse, og da kjenner man ofte at energiene tiltar. Under selve fullmånen kulminerer energiene på sitt sterkeste. 2 dager i etterkant er det tid for å la energiene integreres.

Det er 2 – 3 dager i forkant av denne begivenheten vi virkelig kan merke disse energiene, fordi solen går inn i et eksakt møte med nodeaksen. Det er noe knyttet til karma som under denne begivenheten kan bli belyst, og som vi har mer eller mindre muligheten til å frigjøre oss fra.

Nodeaksen består av to punkter, den sydlige og den nordlige noden. Den sydlige noden står i skorpionens tegn, som handler om å gi slipp. Det er der våre indre kamper skjer, i møte mellom personlighet og sjel. Det er der våre kamper oppstår i forhold til hvilke verdier vi skal verdsette. I kampens hete vil noe i oss transformeres, sånn at vi kan gi slipp på det vi ikke har bruk for lenger som hindrer oss i vår videre vekst og utvikling. Det er da vi vender oss mot den nordlige noden, i en ny utgave av oss selv.

Den nordlige noden representer derfor vår utviklingsvei, og det er i tyren vi blir opplyst, som Buddha gjorde. Det er imidlertid viktig å huske på at det finnes grader av opplysning. Vi løftes i bevissthet og blir mer og mer opplyste gjennom våre utallige inkarnasjoner, og i det livet vi lever nå, inntil vi i en fremtidig inkarnasjon blir like opplyst som Buddha selv.  

Vi kan jobbe aktivt med vår egen utvikling, ved feks å intonere de ulike tegns nøkkelsetninger under meditasjon. Tyren nøkkelsetning lyder som følger:

 

NÅR ØYE ÅPNES BLIR ALT LYS

Det kan anbefales å meditere under denne fullmånen, og bruke denne nøkkelsetningen mens man fokuserer på det 3 øyet.

Meditasjonen kan avsluttes med å intonere mantraet OM tre ganger. Dette mantraet er med på å aktivere det indre øyet.

 

Saturn – Terkelsens vokter

Under fullmånen plasserer solen og månen seg i en anspent forbindelse med Saturn, som også er knyttet til karma. Saturn er viktig fordi den vokter porten inn til høyere nivåer av vår bevissthet, når vi er klar. Men vi må bestå våre prøvelser, og disse prøvelsene er i denne sammenhengen knyttet til våre verdier, om det er de ytre overfladiske vi fortsatt skal fokusere på, eller om det er de indre.

Når vi klarer å gi slipp som Buddha gjorde, så setter vi oss selv faktisk fri fra vår bundethet og behov for å eie. Dette skjer etter kamper på det indre plan via skorpionen. Det er da Terkelsens vokter åpner porten inn til en ny dimensjon i oss selv hvor vi får tilgang til en helt ny bevissthet, og det er da vi blir mer opplyst. Husk at det finnes grader av opplysthet. Jo mer opplyste vi blir, jo mer mottagelig blir vi for inspirasjon fra den indre verden, og jo lettere vil vi evne å se hva som har som sjelsoppgave / livsoppgave i denne inkarnasjonen. Jeg mener heller ikke med dette å si at vi ikke skal få lov til å nyte livet, men vi skal lære å ta kontroll over våre drifter og begjær, slik at de ikke har kontroll over våre liv. Det er frihet, og med en slik frihet vil man ikke være redd for å mist. 

Med disse ord ønsker jeg dere alle en riktig god fullmåneopplevelse, og en riktig fin og fredfull 17 mai feiring.

Kh
Siv Nancy Ingvaldsen