MERKUR RETROGRAD – 10 MAI ✨
JUPITER I VÆREN – 11 mai ✨

Uken starter med en voksende måne. Det vil si at solen og månen står i et kvadratur til hverandre den 9 mai. En voksende måne sies å være en tid hvor det er gunstig å gå i gang med nye prosjekter, men da solen og månen står i en rask forbigående spenning til hverandre, kan den aktivere en indre uro i oss.

Månen står i den ildfulle løvens tegn, og da løven representer vår stolthet, ærgjerrighet, forfengelighet og vårt behov for å bli sett og hørt, kan det være noe i forhold til dette vi kan møte. Løven kan når den blir utsatt for spenninger, komme til å dramatisere dens egen betydning, og da kan den komme til å brøle høyt fra seg for å bli lagt merke til. Men løven er også knyttet til dette med selvrealisering og synlighet, og den kan derfor bli veldig sårbar dersom den blir utsatt for kritikk, og når den føler seg oversett.

Tyren kjennetegnes som stabil, sta, rolig og utholdende, men den kan også bli veldig eiesyk, materialistisk, konservativ, sta og urokkelig. Når solen i tyren danner denne spenningen til månen i løven, er det gjerne de negative sidene ved tegnene som aktiveres.

Denne spenningen er veldig raskt forbigående, men kan i øyeblikket aktivere noe som fører til ettertanke. Og ettertanke og dyp tankevirksomhet er noe som vil følge oss i dagene som kommer, ettersom Merkur starter sin retrograde bevegelse.

✨✨✨

MERKUR RETROGRAD – 10. MAI ✨

Merkur stopper opp for å starte sin retrograde bevegelse 10. mai. Den starter sin retrograde bevegelse mens den befinner seg i tvillingens tegn, men avslutter når den befinner seg i tyren. Merkur blir veldig viktig når den står i tvillingen, hvor den er den herskende planet. Det forsterker tvillingens tematikk som har med kommunikasjon og formidling å gjøre, samt hva vi bruker vår tankevirksomhet på. Det kan derfor oppstå noen kommunikasjonsproblemer og misforståelser nå, hvilket det kanskje kan være greit å være litt forberedt på. Alt som har med transport, telekommunikasjon og teknologi kan blir utsatt for problemer, og forsinkelser kan oppstå. Merkur fører ofte til frustrasjoner fordi man ofte opplever hindringer på veien, men den har ikke som hensikt å skape problemer. Den ønsker å få oss til å senke farten fordi det er en tid til å revurdere og omorganisere.

Når Merkur beveger seg retrograd og tilbake til tyrens tegn, vil tankene dreie seg om økonomiske og finansielle spørsmål, og hvordan man skal håndtere eget budsjett. Bekymringer knyttet til økonomi kan derfor bli et tema, samt hvordan vi skal forholde oss til vår kjøpekraft. Dette er jo forsåvidt et tema allerede, men den er så absolutt ikke over. Merkur i tyren vil forsøke å gjøre oss oppmerksom på noe i forhold til det nevnte.

✨✨✨

JUPITER I VÆREN – 11. MAI ✨

Den 11 mai skifter Jupiter tegn, hvor den forlater fiskene som er det siste tegnet i det astrologiske hjulet, for så å bevege seg inn i værens tegn som symboliserer en ny start. Den avslutter dermed en syklus som har vart i over 11 år.

Det blir ildfullt og mye bevegelighet når Jupiter går seg inn i værens tegn. Jupiter er optimismens planet, og væren er tegnet som er forbundet med igangsetting. Man kan derfor komme til å kjenne på økende selvtillit, mer mot og entusiasme med disse energiene. De vekker eventyrlysten i oss, og behovet for å oppleve mer action og spenning. Det man kanskje bør se litt opp for er at man ikke tråkker for hardt på pedalen og bare kjører på, som man gjerne gjør når man står ved startstreken. Det fordi Jupiter kan ha en tendens til å overdrive, og i kombinasjon med den utålmodige ildfulle væren kan den derfor bli noe overmodig og overivrig. Med bånn gass kan man risikere at man mister oversikten og herredømme over egne handlinger.

Jupiter i væren gir ofte et veldig sterkt konkurranseinstinkt, som negativt kan føre til taktløshet, hvor man skal overgå alle andre. Sunn idrett kan imidlertid være bra for å få utløp for disse energiene på en god måte. Jupiter i væren kan frembringe den pompøse og hensynsløse krigeren, men også den entusiastiske og vidsynte lederen.

Det er en tid nå til å være litt mer vågal, utfordre seg selv litt, og ta noen sjanser og komme i gang, men det er viktig å samtidig huske på at alt med måte.

Det skal sies at Jupiter under årets retrograde bevegelse i en periode vil vende tilbake til fiskenes tegn, før den for alvor går returnerer tilbake til væren den 20 desember. Den vender tilbake til fiskene den 28 oktober.

Med disse ordene ønsker jeg dere en fantastisk uke, men husk å beholde bilbeltet på. 😃

Kh
Siv Nancy

Ønsker du å bestille veiledningstime eller tolkning, 👇
https://hjertetstempel.no/

 

Se mindre