Solen i skytten

22.11.21 – kl. 04.34

Solen er i ferd med å forlate skorpionens tegn for denne gang, og er på vei inn i skytten. Legg merke til at solen i år beveger seg inn i skyttens tegn den 22 november, og ikke den 23 som det står skrevet mange steder, for dette kan faktisk variere. Det kan derfor være greit å bli gjort oppmerksom på at solen skifter tegn i løpet av et døgn, hvilket betyr at to personer født på samme dag kan være født i to ulike tegn.  

Når solen nå er på vei inn i skyttens tegn så forflytter den seg fra et feminint vanntegn til et maskulint ildtegn, fra å ha vært dypt nede i følelseslivet til å kunne begynne å sikte mot noen helt nye mål. Men det kreves ofte noe av oss for å komme dit.

Mens solen har oppholdt seg i skorpionens tegn har den hatt som hensikt å belyse noe i henhold til våre skyggesider, ting vi har forsøkt å holde skjult for andre som er knyttet til våre instinktive drifter og begjær. Den har bragt frem i lyset ting vi har fortrengt eller som vi ikke har hatt lyst til å forholde oss til, men som det er på tide å ta et oppgjør med. Hvis vi ikke går frivillig med på dette, ja så er ikke skorpionen alltid like nådig når den setter inn støtet, for på et eller annet tidspunkt må ting frem i lyset, og dette som et ledd i vår videre utvikling og vekst. Dette er jo noe vi har sett skje innen den politiske arena når solen har befunnet seg i skorpionens tegn, hvor forhold som har blitt forsøkt holdes skult for folket har kommet frem. Og dette har særdeles blitt gjort oss oppmerksom på under en fullmåneperiode, som er en perioden for fullendelse og kulminering. Da er det liksom over.

Skorpionen handler om å erkjenne, akseptere og å gi slipp, for da gir vi faktisk rom for nye nytt, og det er da vi kan strekke oss mot skytten som er knyttet til mening og mål med livet. Har du gitt slipp på noe under skorpionens innflytelse, hva det enn måtte være, så er det kanskje en tid nå for å ta frem buen og sikte mot noen helt nye mål.

Skytten er opptatt av sin frihet, og det er nettopp friheten til å kunne bevege seg i retning av det som gir livet mening og innhold den verner så godt om. Den søker sannheten og den ønsker svar. Den er derfor knyttet til vår abstrakte tenkning, det intuitive i oss, og det er ved å lytte til denne indre stemmen at vi kanskje vil finner de svarene som er viktig for vår vei videre.

Skytten er også opptatt av rettferdighet, etikk og moral. Den er god på å danne seg overblikk, og til å se det store bildet og mangfoldet i livet. Den bringer det dualistiske og separatistiske sammen til en skjønn forening. Det er som å sette sammen mange fine blomster til en stor vakker blomsterbukett. Og dette gjelder jo også for oss mennesker, for ved å se oss selv i et større bilde, vil vi forstå at vi alle har noe som er unikt for felleskapet, enten som person, gruppe, nasjon eller annet. Skytten er derfor knyttet til dette med religion, politikk og det som foregår over landegrenser, for den har som oppgave å forene gjennom politisk samarbeid og engasjement.

Når vi har med skytten å gjøre blir Jupiter og hvor den står plassert viktig, og det fordi den er det vi kaller hersker i skytten. Jupiter står for tiden i vannmannens tegn hvor den er sjelelig hersker. Dette forbinder vannmannen og skytten med hverandre og er derfor ikke uten betydning av flere årsaker. Det vekker vår humanisme, men bidrar også til åndelig vekst og utvikling. Disse energiene får oss til å se noen helt nye muligheter.

Negativt kan skytten være veldig bastant og sterk i sine meninger og overbevisninger med manglende evne til å lytte til andre. Jupiter i vannmannen viser seg negativt i form av intoleranse og opportunisme. Man kan vel regelrett havne litt sånn ut i det blå med mangel på bakkekontakt.

Med disse ord ønsker jeg dere alle en riktig fin søndag, og alt gått når vi nå sammen beveger oss inn i skyttens tegn. La oss skyte våre piler sikte mot våre mål, men det er heller ikke dumt om vi forsøker og forenes og sikte mot felles mål som kan gagne det helhetlige.

Kh
Siv Nancy Ingvaldsen