Venus i tyren
28.05.22

Kjærlighetsplaneten Venus beveget seg i går inn i tyrens tegn, i et av de tegnene den hersker i, og hvor den derfor føler seg hjemme. Der vekker den livsnyteren i oss, og vår sensualitet, hengivenhet og kreative estetisk sans. Det er nettopp det sanselige uttrykket som kommer til sin fulle rett nå. Det å kunne nyte god mat og drikke, gå på kunstutstilling, oppleve naturen og alt hva livet har å by på vil gjøre godt.

Venus er knyttet til det vi verdsetter av ting og materielle goder, mens tyren er opptatt av kvalitet og stabilitet. Man vil gjerne omgi seg med litt luksus og komfort nå, og leve et behagelig og godt latmannsliv. Samtidig er økonomi og penger et tema, ikke minst i forhold til hvordan skape økonomisk trygghet og sikkerhet, og det er her kvalitet blir så viktig når tyren er involvert. Det fordi tyren er opptatt av holdbarhet og varighet. Det er derfor en gunstig tid nå til å skape noe grunnleggende stabilt som vil overleve i fremtiden.

Venus i tyren er opptatt av skjønnhet og harmoni. Farger, moter, stil og det og ta seg godt ut er noe den verdsetter. Men det er også viktig å utvise takknemlighet for det som blir gitt oss i gave gjennom naturens resurser. Det å vandre i naturen og kjenne seg jordet gir styrke og skaper stabilitet i eget liv. Noe vi kan trenge alle og enhver nå som det skjer så mye i den ytre verden.

Den 11 juni går Venus inn i et eksakt møte med Uranus, og dette er energier som kan komme til å by på noen overraskelser. Det kan gi seg utslag på flere måter, blant annet kan man oppleve at forhold eller samarbeid blir plutselig brutt, eller at man blir overrasket av et vennskapelig møte eller noe på kjærlighetsfronten.

Det ligger an til noe følelsesmessig ustabilitet denne dagen fordi Venus og Uranus vil møte månen i en såkalt opposisjon. Dette er energier som vil stå å skue mot hverandre og lure på hvordan de skal få til et samarbeid. Når Venus og Uranus møter månen kan man komme til å oppleve noe ubehagelig blant venner og i det sosiale liv, eller i en eller annen slags gruppesammenheng. Dette kan føre til noen antisosiale og opprørske tendenser. Heldigvis er dette noe som er kortvarig, men de kan allikevel gjøre sin virkning.

Den 16 juni møter Venus den nordlige noden, som anses å være et skjebnepunkt i astrologien. Det kan være at vi kan komme til å møte et eller annet i forhold til hva vi skal verdsette / ikke verdsette, og hva vi eventuelt trenger å gi slipp på for at vi skal klare å skape et mer bærekraftig fundament som kan skape en bedre og mer langsiktig god økonomi.

På sin ferd vil Venus danne et anspent møte med Saturn. Dette er energier som vil bygge seg opp frem til 18 juni, og som kan komme til å skape økonomisk usikkerhet. Disse energiene kan også føre til vanskeligheter i kjærlighetslivet og relasjoner generelt. Dette er noe som er knyttet til karma, og som setter både kjærligheten og vårt verdigrunnlag på prøve.

Venus vil oppholde seg i tyren til 23 juni.

Med disse ord ønsker jeg dere alle en fredfull helg, og tillat deg selv og gi deg litt pleie og egenkjærlighet.

Kh
Siv Nancy.